Ny båtsektion i Älvsala Nya Tomtägareförening

På tomtägareföreningens årsstämma beslöts att båtklubbens styrelse ska utgöra föreningens båtsektion och sköta den rullande driften av hamnen.

Det togs även beslut när det gäller hanteringen av båtplatser.

• Det ska vara möjligt att säga upp sin båtplats om man inte har någon båt eller inte vill ha båtplatsen kvar. Ingen återbetalning av dispositionsrätt sker.
  • Det ska vara möjligt att byta till en båtplats som passar den båt man har, i mån av lediga platser.
  • Det går inte att sälja sin båtplats. Dock följer båtplatsen med fastigheten om man säljer den.
  • Andrahandsuthyrning tillåts bara vid speciella skäl och administreras av bårsektionen. Båtsektionen har mandat att förmedla och administrera uthyrning av befintlig båtplats till annan medlem i tomtägareföreningen eller medlem i grannförening.
  • Det ska finnas en kölista för medlemmar som vill ha båtplats att ställa sig i. Två separata listor ska upprättas:
    • En kölista för föreningens medlemmar
    • En kölista för medlemmar i grannföreningar som vill hyra båtplats på årsbasis.

För att hantera båtplatser har vi gjort ett antal formulär. Dessa finner du här.