Sjösättning 2020

Hej alla vinterliggare!

Det är dags för sjösättning söndag den 3 maj.

I år provar vi att dela upp dagen i 2 pass för att minimera väntetiden. Så du som ligger på plats C1-C6 samt B3-B5/B6 kommer ner kl 07.30 och du som ligger på plats B1-B2, A1-A7 kommer ner kl 11.00. Alla båtägare förväntas ställa upp minst en halv dag under sjösättningen.

Du kan ladda ned kartan över vinterplatser här (PDF).

Om du inte vill lägga i din båt med kranbilen, så hör av dej!

Trävaggan med nr 9 som ligger kvar inne i skogsdungen kommer att sågas upp strax innan sjösättningen såvida inte nån ägare ger sej till känna!

Vi har tagit beslut om att Trimaranen alltid kommer att läggas i först resp tas upp först.

I övrigt sjösätter vi i motsatt ordning från upptagningen; alltså motorbåtarna först med början på nr C6 och sedan mittenraden med segelbåtar.

Se bifogad fil. OBS! Olle Ljungdahls båt är borta liksom Linus Källströms i dagsläget.

Var väl förberedd när du ska sjösätta, så går arbetet fortare. Tänk på följande:

• Var på plats i god tid.
  • Lägg ut tampar i för och akter och ha fendrarna redo i sittbrunnen.
  • Provstarta gärna motorn. Man kan köra en motor några sekunder utan kylvatten.
  • Säkerställ att alla bottenkranar är stängda.
  • När båten är sjösatt – förflytta den omedelbart från D-bryggan.
  • Nykterhet gäller för allt arbete i hamnen under dagen.
  • Plocka genast undan ditt pall-material så att kranen snabbt kommer fram igen. OBS! Som alla har märkt växer det upp mycket ogräs i och runt våra vaggor/vagnar under sommaren. Lägg en skräppress under så minimerar du det problemet!
  • Hamnkapten eller annan ansvarig kommer att finnas på plats under hela dagen.

Ingen annan sjösättning får ske under dagen än den som görs av föreningens hyrda kranbil. Det gäller även rampen.

KOSTNADER
Kostnaden är svår att uppskatta eftersom kranfirman tar timpris, men vi har bokat samma snabba krankillar som i höstas! Du som sjösätter kommer att få faktura från föreningen.

KORVEN
Korv och dryck kommer som vanligt att finnas i gröna boden.

Skriv namn och telefonnummer på din vagga/vagn! Kan göras med pensel eller bagagetagg t ex.

Frågor och synpunkter ställs till hamnkapten@alvsala.se

Christer, Hamnkapten
Annika, allt-i-allo / vid tangenterna