Sjösättning 2021

Det är dags för sjösättning söndag den 2 maj.

Var väl förberedd när du ska sjösätta, så går arbetet fortare. Tänk på följande:

• Var på plats i god tid.
  • Lägg ut tampar i för och akter och ha fendrarna redo i sittbrunnen.
  • Provstarta gärna motorn. Man kan köra en motor några sekunder utan kylvatten.
  • Säkerställ att alla bottenkranar är stängda.
  • När båten är sjösatt – förflytta den omedelbart från D-bryggan.
  • Nykterhet gäller för allt arbete i hamnen under dagen.
  • Plocka genast undan ditt pall-material så att kranen snabbt kommer fram igen. OBS! Som alla har märkt växer det upp mycket ogräs i och runt våra vaggor/vagnar under sommaren. Lägg en skräppress under så minimerar du det problemet!
  • Hamnkapten eller annan ansvarig kommer att finnas på plats under hela dagen.

Ingen annan sjösättning får ske under dagen än den som görs av föreningens hyrda kranbil. Det gäller även rampen.

KOSTNADER
Kostnaden är svår att uppskatta eftersom kranfirman tar timpris, men vi har bokat samma snabba krankillar som i höstas! Du som sjösätter kommer att få faktura från föreningen.

ÄTBART
Inte heller i år blir det korv eller kaffe pga pandemin, men dricka, kaka, banan och lite godis kommer att finnas i gröna boden.

Skriv namn och telefonnummer på din vagga/vagn! Kan göras med pensel eller bagagetagg t ex.

Frågor och synpunkter ställs till hamnkapten@alvsala.se

Ronny, Hamnkapten